Støttemur

Støttemure kan ses rundt omkring i landskabet f.eks. ved veje med kuperet terræn eller i forhaven som en flot facade til huset.

Støttemurens funktion er at holde på jorden, og anvendes bl.a. ved niveau forskelle i terrænet, og hvor man ønsker fuld udnyttelse af skrånende arealer, på denne måde opnås en bedre udnyttelse af grunden. Det kan være ved en skrænt, højbede i haven eller for at dele haven op i rum, så den bliver mere spændende.

 

Der er flere forskellige typer støttemure. Hér er nogle eksempler i forskellige materialer:

Naturmaterialer/granit

– Kampestensmur
– Brostensmur
– Gabionvæg

 

Betonmaterialer

– Danblokke
– SF-støtte- og støjmursten
– SF-Havemursten
– Teaterfliser
– Knækstensmur

Når man bygger støttemur, skal man være sikker på, at hældningen på støttemuren er udført korrekt. Bundsikringslaget under muren skal være opbygget og komprimeret, så man undgår senere sætninger i støttemuren. Desuden skal man overveje, hvor meget dræn, der skal lægges bag støttemuren, for at man undgår, at jorden bliver så våd og tung, at muren presses ud.

For TJ Anlægsgartner er det en selvfølge, at vi udfører kundens støttemur efter gældende normer, så resultatet bliver en yderst stabil støttemur, der kan stå i rigtig mange år og stadig være lige så flot, som da den blev sat op.

 

Vi har base i Odsherred men tilbyder opførsel af støttemure på det meste af Sjælland og København. Udgangspunktet er dog primært hele Odsherred, Holbæk og øvrige Vestsjælland.