Beskæring

Er din have vokset sammen eller vokset dig over hovedet, kan det være tid til en beskæring.

TJ Anlægsgartner lægger stor vægt på korrekt beskæring af havens træer og buske, så man sikrer en smuk, sund og velformet vækst.
Beskæring giver lys og luft til træer og buske, og er dermed med til at sikre en god trivsel for væksterne. Beskæring fremmer ny vækst og kan give flere blomster og frugter.
Samtidig giver beskæring en god symmetri både for træet og for haven.

Træbeskæring, også kaldet træpleje, foretages bedst i efterårs- og vinterperioden, hvor træer og buske har nedsat vækst. På dette tidspunkt er gennemstrømningen af væske i træerne nedsat i forhold til om sommeren. F.eks. skal beskæring af ahorn, valnød og birk foretages i det sene efterår, da de ellers vil ”bløde” kraftigt.

Er en busk blevet tynd og ranglet, kan man foretage en foryngel beskæring, hvilket består i at man nedskærer busken 15 til 25 cm over jorden. Herefter vil busken skabe en masse nye skud og det vil resultere i en tættere og kraftigere busk.

Hos TJ Anlægsgartner udfører vi professionel beskæring for private, boligforeninger, offentlige institutioner og erhverv.

Vi har base i Odsherred men tilbyder beskæring og træfældning på det meste af Sjælland og København. Udgangspunktet er dog primært hele Odsherred, Holbæk og øvrige Vestsjælland.